11 Aralık 2010 Cumartesi

bunun da konferansı var dergisi var

bir yayın yapmayı hedefledik. stüdyodaki işlerin birinden. fakat uzuncana bir akşam mesaisi bir takım hususları düşündürdü:

_stüdyoda olan biten gerçekten çok karmaşık. sadece bir öğrenci olsa onun yaşadığı süreç zaten çok karmaşık, 64 tanesi ve 4 yürütücü hem bireysel hem ortak yönleri bulunan bir iş yapınca takip etmesi, belgelemesi, izlemesi [türkçe hocam: kimin izlemesi?], analiz etmesi, aşama aşama ortaya koyması imkansız oluyor.
_ o zaman farkettik ki işi en başından takip edilebilir bir yapıda kurgulamak mümkün olabilirmiş. [ecnebiler bunu yapıyormuş.]
_ soru şu: kurguladığın süreç tasarımın ya da stüdyo eğitiminin bir yönüyle ilgili bir sonuç çıkarmanı sağlıyor mu? yoksa farenin sırtında kulak büyüttüm uzaylı dinliyorum mu diyorsun?
_ondan sonuç çıkartamıyorsun, bundan sonuç çıkartamıyorsun, öyle de ölçemiyorsun böyle de ölçemiyorsun, doğrulayamıyorsun, yanlışlayamıyorsun, iş case'in kendisi ama insana şu şudur bu budur denecek bir açıklık sunmuyor. eh bu işlerin yayını nasıl yapılacak arkadaşım? [herhalde önce mimarlık eğitimi dergilerine, ilgili konferansların proceedinglerine falan bakmak lazımdı değil mi.. bir o eksikti.]

Hiç yorum yok: