27 Mart 2009 Cuma

saklanmak | hiding

ortaya çıkmak + işlere karışmak = fondan kopuvermek.
ve bir dekanlık hamlesi ile korkulan neredeyse gerçekleşecek. sakin olsam daha iyi. insan saklandığı deliklerden çıkmayagörsün, niye saklanmıştı hemen hatırlıyor. deşifre olacağım diye korkardım, iki aylık kış harareti yetti: akademide bir nihilist, müslüman mahallesinde bir dinsiz, mimarlar arasında bir mimarlıkhorgörücüsü, yığınlar içinde bir yığınsevmez, memurlar arasında bir anarşist...

mevzunun geri kalan kısmı için linkler:
sakura paketi :: hesaplaşmalar no:197 :: paketlenmiş hayaller :: o birileri :: temenniler :: turnusol :: işe dönüş :: fırsat günleri

coming out + intervening = coming to foreground
i'd better calm down. i used to be afraid of being deciphered, two months of winter fever proved enough: a nihilist in the academy, an atheist in muslim milieu, a despiser of architecture amongst architects, an enemy of masses amongst masses, an anarchist amongst officers.

7 yorum:

kenardan dedi ki...

dekanla polemik büyüyecek sanmıştın di mi? bir nevi kahramanlaşma potansiyeli barındırıyor bu da?? ama bu kıvılcım da tıfıl kaldı... bir olay istiyorsun, tam oluyor diyorsun, yatışmasına sen de yardım ediyorsun sonra.. şimdi bir "küçük haylazlıkçıklar" albümü yapayım kenarlar'da artık..

gonulsuz arastirmaci dedi ki...

boşa gerginlik bunlar, bir kaşık suda fırtınalar, bunları ciddiye alıp da büyüttüğümde sonradan utanıyorum da ondan bazen yatışmasına yardım ediyorum... (o küçük ıvır zıvırı iyicene saklamamız etmemiz, hatta bu yazıyı da sevdiğimiz zor anlaşılırlıklarla birlikte servis etmemiz boşa değil... ne zaman birilerine bir agresiflik etsek sonra canı sıkılan biz oluyoruz.. olay oluyor olmasına da hayatımıza bir keyif kattığı yok) sen bunları iyi bilirsin!

k.dan dedi ki...

kahramanlık?

gonulsuz arastirmaci dedi ki...

bence bu tip olaycıklar sonsuz küçüklerden sonsuz büyüklere uzanan tüm "kahramanlaştırmalar serisi"ni sıfıra yakın bir yakasından tutup yerlere savuruyor, çünkü onu fena halde gülünçleştiriyor..

kenardan gazelci dedi ki...

evet, saklanmanda fayda varmış, çünkü aslında çok saldırgansın ve hiçbir şeye saygın yok! (savulunn!).. insanlar arasında bir kurtadam.. zararın da kendine.

gonulsuz arastirmaci dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
gonulsuz arastirmaci dedi ki...

anlaşılan dekan bu aralar çok gergin.. arada kalmanın gerginliği gibi geldi bu bana.. bir tarafta çok hızlı emirler-tebliğler-yönetmelikler-senato ve yök kararları yağıp duruyor, bombalar ardarda patlarken diğer hoca ve kurullara karşı bunları savunmak durumunda kalıyor.. aşağıda da biz araşgörler beklenmedik bir hareketlenme içine girdik bir de tutarsızlıklara ve hatta yanlış bilgilendirmelere işaret edip duruyoruz, bizi mi savunsun yukardakileri mi savunsun, okul içi çekişmelere/gerginliklere mi baksın adam gerilmiş gibi.. benim yorumum bu.. patlama noktasında..